2019. október 7., hétfő

HIPP-HOPP BOSZIK




Sziasztok! 😶

Boszikáim részletes leírása megvásárolható a Praktika Magazin októberi számában.


Nyomtasd és vidd!
😊 amigurumi boszorkány minta 😊

Megtalálható a 76 oldalas Amigurumi iskola című PDF-ben. 
YouTube csatornámon - https://www.youtube.com/watch?v=eDQ9fnTWog4 
 Meskán - https://www.meska.hu/shop/Bababolt 
Facebookon - https: //www.facebook.com/eva.sebestyen1/
Instagramon - https://www.instagram.com/evabababolt/


Hozzávalók: Catania, Gombolyda Guru,  vagy más középvastag fonal, 1.75-ös horgolótű, tömőanyag, merkelőtű, olló.

Részletes mintaleírás:

 HIPP-HOPP kezdjük a lábakkal!



1. kör - Catania fonal, 2-es tű, mágikus gyűrű, azaz a jól ismert kezdőhurok. Ebbe a kezdőhurokba horgolunk 6 rövidpálcát = 6x Meghúzzuk a kezdőszálat ↙ , majd egy kúszószemmel 1~ zárjuk az 1. kört.
2. kör - Először a horgolótű nyaka elé simítjuk a jelölőszálat, aztán mind a 6 szembe szaporítunk: 6V=12x. 3. kör - Szaporítás és rövidpálca váltakozása végig: Vx=18x. 4. kör - Minden szembe egy rövidp. = 18x.
Egy kevés tömőanyagot nyomunk bele. 5. kör - Három rövidp. után 6 fogyasztás, majd megint három rövidp: 3x6A3x. Összesen 12x. 6. kör - Négy rövidp. után két fogyasztás, és még négy rövidp.: 4x2A4x. Összesen 10x. 7. kör - Először behúzzuk az új szálat (szürke harisnya)
Aztán 10 rövidp. 10x. 8-12. kör -  Végig 10-10 rövidp.: 10x. Hosszúra húzzuk a szálat, elvágjuk, tűbe fűzzük, összeöltögetjük és félretesszük. Majd ezzel a szállal varrjuk a helyére. Két láb kell, tehát horgolunk még egy ugyanilyet.


Popsihorgolás következik
1. kör - A varázskörbe 6 rövidpálcát horgolunk.: 6x. 2. kör - Mind a hat szembe szaporítunk: 6V=12x. 3. kör - Rövidp. és szaporítás váltakozása végig. Összesen 18 rövidp: xV=18x. 4. kör - Két rövidp. után egy szaporítás váltakozása végig, összesen 18 rövidp.: 2xV=24x Közben ne feledjük a jelölőszálat!
5. kör - Három rövidp. és egy szaporítás váltakozása végig. Összesen 30 rövidp: 3xV=30x. 6. kör - Négy rövidp. és szaporítás váltakozva, összesen 36 rövidp.: 4xV=36x. Félretesszük a horgolótűt és felvarrjuk a lábakat. 7-10. kör - 36-36 rövidp. minden körben: 36x.

Jöhet a szoknya, a test és a mosolyfolt
1. kör - Színváltás után 36 rövidp.: 36x, de CSAK AZ ELŐ SZÁLBA!! A hátsóba majd a test folytatódik. 2. kör - Két láncszem magasításnak, majd 36 egyráhajtásos pálca. Egy kúszóval zárjuk.: 36t+1~.
3. kör -  Két láncszem magasítás után újabb 36 egyráhajtásos pálca, amit egy kúszószemmel zárunk. 36t. 4-5. kör -  Legyen egy lila csík a szoknyán! ( elhagyható) 36-36 rövidpálca.: 36-36x. Hosszúra hagyjuk a fonalat, elvágjuk, tűbe fűzzük és elvarrjuk. Lehajtjuk a szoknyát. Ezután itt a derekán,  barnával folytatjuk, de csak a hátsó szálba!
1-2. kör - 36-36 rövidpálca: 36-36x. 3. kör - Négy rövidp. és egy fogyasztás váltakozása végig, összesen 30 rövidp.: 30x. 4. kör - Végig egy-egy rövidp. minden szembe: 30x. 5. kör - Három rövidp. után egy fogyasztás váltakozik végig, összesen 24x.

6. kör - Minden szembe egy rövidp.: 24x. 7. kör - Két rövidp. és egy fogyasztás váltakozása végig. Összesen 18 rövidp.: 2xA=18x. 8. kör - Minden szembe egy-egy rövidp.: 18x. 9. kör - Egy rövidp. és egy szűkítés váltakozva végig: xA=12x
10. kör - Minden szembe egy-egy rövidp.: 12x
Mielőtt a nyakát és a fejét horgolnánk érdemes előre elkészíteni a két mosolyfoltot: Hímzőcérna, 1-es tű. Mágikus gyűrűbe 6x, kezdőszálat meghúzzuk, egy kúszóval zárjuk, hosszúra hagyjuk a cérnát, elvágjuk. Majd tűvel varrjuk a helyére a két pofit.


A nyaka és a feje
 1-2. kör  - Színváltás után 12-12x 3. kör  Minden szembe egy-egy szaporítás, összesen 12 az 24 rövidp.: 12V= 24x 4. kör  -  Minden szembe egy-egy rövidp.: 24x 5. kör - Egy szaporítás után három  rövidp. végig: V3x=30x
 6. kör - Minden szembe egy-egy rövidp.: 30x.   7. kör  - Egy szaporítás után négy rövidp. Összesen 36 rövidp.: V4x=36x.  
 8-12. kör  -  Minden szembe egy-egy rövidp.: 36-36x
Előkészülünk az arc kihímezéséhez.
Hímzőcérnával 8 öltés a szem, 1-1 a szempilla, 3 a száj. Mindig belülről kifelé szúrjuk a tűt. Ne sajnáljuk, ha bontani kell. Az arc a legfontosabb, érdemes vacakolni vele, hogy pont úgy pillantson ránk, ahogy szeretnénk. Én kétszer fejtettem fel, de megérte. Végül felkerültek a mosolyfoltok is. 

Elérkeztünk a kalapig
1-2. kör - A haja színével horgolunk két kör rövidpálcát: 36-36x3. kör - Színváltás feketére. 36x. 4. kör -  Négy rövidp. után egy fogyasztás váltakozik végig. Összesen: 4xA=30x. 5-6. kör - Két kör rövidp: 30-30x.


7. kör - Három rövidp. és egy fogyasztás váltakozik végig. Összesen: 3xA=24x.   8-9. kör -  Minden szembe egy-egy rövidp. 24-24x. 10. kör -  Két rövidp. és egy fogyasztás váltakozik végig. Összesen: 2xA=18x. Ezután tömjük ki olyan keményre, amilyenre szeretnénk.


 11-12. kör - Két kör rövidp. Összesen: 18-18x. 13. kör - Egy rövidp. és egy fogyasztás váltakozása végig. Összesen: xA=18x. 14. kör - 12x. 15. kör - Hat fogyasztás - összesen: 6x. 16-18. kör - Három kör rövidp.: 6-6x. Ezután hosszúra hagyjuk a fonalat, elvágjuk, tűbe fűzzük, csúcsosra húzzuk vele a sipkát.


A varázssipka oldalán 3 kicsi öltéssel tökéletes formára igazítjuk a kalapot. Elvarrjuk, elbújtatjuk, levágjuk.  Jöhet a karima: Beszúrjuk a horgolótűt egy szem alá és áthúzzuk a fonalat, egy rövidpálcával rögzítjük. 1. kör - Végig így horgolgatunk 36 rövidpálcát - 36x


2. kör - Minden szembe szaporítunk. Összesen: 36V=72x. 3-5. kör - 72-72x. Hosszúra húzzuk a fonalat, elvágjuk, tűbe fűzzük, szorosra varrjuk az utolsó szemet, elbújtatjuk a fonalat és elvágjuk. Ezután kartonpapírra tekerve 50 hajszálat készítünk. Vigyázat! csak az egyik oldalon vágjuk el a fonalakat. ( Én egyszerűen egy zoknis dobozt tekertem körbe.)


50 hajszál
Készen is van. A horgolótűvel szálanként dolgozom. Először kettéhajtom a hajszálat, áthúzom a tűvel, hogy egy látható hurok legyen, majd ezen a hurkon is áthúzom a szálvégeket. Ez a subahorgolás.
Jó szorosra húzom. Készen is van az első hajszál. Minden szembe készítek ilyet két soron keresztül úgy, hogy az arca fölé nem teszek.  Kétfelé választom, befonom, masni és - Olló - KÉSZ! a haja 😊


Karok
1. kör - A "magic ring"-be 6 rövidpálca: 6x. Szorosra húzom a szálvéggel és egy kúszóval zárom. Odasimítok egy jelölő cérnát. 2. kör - Szaporítás és rövidp. váltakozásával 9x-et készítek. 3. kör - Minden szembe egy rövidp.: 9x. A szálvéget a horgolótű szárával beletuszkolom.

4. kör - Színváltás. Kilenc rövidp. lesz. Az első négynél hozzáfogom a szálvégeket, hogy utólag ne legyen velük baj, szorosra húzom, elvágom. Folytatom a rövidpálcákat a jelölőig: 9x. 5-12. kör - Végig rövidp. 8 soron keresztül. Elkészítem a másik kart. Hosszúra hagyom a fonalat mert majd ezzel varrjuk a helyére.
Csak a keze fejét tömjük ki, ha gondoljuk. Apró, szoros öltésekkel hozzávarrjuk a vállához, egy-két öltéssel a hónaljához is, elvarrjuk, elbújtatjuk és levágjuk a szálat. A másik karral ugyanígy. 

Készen vagyunk ! 
HIPP-HOPP 
oda repülünk ahova akarunk!!!









HIPP-HOPP 
jó horgolást!

SZIASZTOK!!!

Megtalálható a 76 oldalas Amigurumi iskola című PDF-ben. 
YouTube csatornámon - https://www.youtube.com/watch?v=eDQ9fnTWog4 
 Meskán - https://www.meska.hu/shop/Bababolt 
Facebookon - https: //www.facebook.com/eva.sebestyen1/
Instagramon - https://www.instagram.com/evabababolt/


#amigurumiboszorkányminta #amigurumi boszorkány minta #amigurumiwitchpattern #amigurumi witch pattern #crochetwitch #amigurumi witch #amigurumijáték #horgoltjáték #amigurumiminta #boszorkányminta #Évabababolt #amigurumihorgolás #amigurumipattern #amigurumiboszorkány #amigurumihexe #amigurumi #amigurumiingyenesminta




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Válogassatok tovább - Jó horgolást!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...