2022. szeptember 11., vasárnap

Dísztököt minden mennyiségben


Kedves Október – ezeket a dísztököket a te kedvedért horgoljuk
#disztök #horgolt dísztök #horgoltdísztök #crochet pumkin #crochetpumkin #dísztök minta #dísztökminta #horgolt dísztök minta #crochet pumkin pattern 






Kezdjük is ! 😊Rajta!
 Kartapu fonal, 3-as horgolótű. 16 láncszem - 1. kép. Visszafelé minden szem hátsó szálába egy rövidpálca. 2. kép.

 A 16 láncszemre 16 rövidpálca. 3. kép.  1 láncszem magasításnak. 4. kép.

  Megint - és mindig - a hátsó szál alá szúrjuk a tűt, így érjük el, hogy bordás legyen! 5. kép. Az első hátsó szálba horgolt rövidpálca.  6. kép.

 Az ujjam előtt a 16. pálca helye. Mindig ugyanolyan figyelemmel keressük meg ennek a pálcának a helyét. Én pl. mindig a látható ferde szál alá öltök. 7. kép. Kész. 8. kép.

Egy láncszem magasításnak. 9. kép. Mindig a hátsó szál alá szúrjuk a tűt. 10. kép.

 Kész az első borda. 11.kép. Összesen 16 kell. Annyi, ahány láncszemre kezdtük. 12.kép.

 Hosszúra hagyjuk a fonalat, levágjuk, tűbe fűzzük és szemenként összevarrjuk. 13.kép. Fent körben, minden borda csúcsába fűzzük a fonalat. 14. kép.

 Jó erősen összehúzzuk. 15. kép. Ha kell még varrunk rajta pár öltést. 16. kép.

 A tököcske belsejében varrjuk el a szálat. 17. kép. Kitömjük. 18. kép.
 Minden borda csúcsába öltve körbevarrjuk a másik felét is. 19. kép. Jó szorosra húzzuk, és minden másodikba öltve még egyszer körbevarrjuk. 20. kép.

 Jó erősen összehúzzuk. 21. kép. Elvarrjuk a szálat, elbújtatjuk, levágjuk. 22. kép.

 A szárát két részletből is készíthetjük. 23. kép. Mint egy gombot, rávarrjuk a tökre. 24. kép.

Variációk egy témára














Ha egy üzlet beindul nincs megállás - én is egyből négy variációt horgoltam, a kosárban meg még lapul négy, sőt még egy csíkoson is dolgozom.
Egy a minta -  a méret a fonalvastagág és a tűméret miatt változik. Mind a négynek más-más szárat horgoljunk, annál pompásabb lesz az asztali díszünk.

Egyenes ill. kunkori szár

 A legegyszerűbb 10 láncszemre horgolt 10 rövidpálca. 1. kép. Ha kunkorit szeretnénk, legyen húsz láncszemre 20 rövidpálca. Magától bekunkorodik. 2. kép.

Vastag szár

A vastag szárat egyráhajtásos pálcákkal horgoljuk - A képeken az utolsó egyráhajtásos pálca horgolása: Ráhatjuk a tűre a fonalat. 1. kép. Beledugjuk a tűt a következő szem két szála alá. 2. kép. Áthúzzuk a szálat, de csak dupla szem alatt. Három szál van a tűn. 3. kép. Áthúzzuk a szálat az első két hurkon. Két szál van a tűn. 4. kép. Ezen a kettőn is áthúzzuk a szálat, hogy csak egy hurok maradhasson. 5. kép. Ezután hosszúra hagyjuk a szálat, levágjuk, tűbe fűzzük és felvarrjuk.

Leveles szár

 Tíz láncszem 1.kép. Három rövidpálca. 2. kép. Négy egyráhajtásos pálca. 3. kép. Három rövidp. 4. kép. Két láncsz. 5. kép.
 Három rövidp tovább körben. ( A kezdőszálat fogjuk hozzá, hogy ne kelljen utána elbújtatnunk.) 6. kép. Négy egyráhajtásos pálca. 7. kép. Három rövidpálca. 8. kép. Tíz láncszem. 9. kép. Vissza tíz rövidp és egy kúszószem zárásnak. 10. kép. Ezután hosszúra hagyjuk a szálat, elvágjuk, tűbe fűzzük és felvarrjuk.

Kocsányos szár

 Varázsgyűrűbe dolgozunk. 1. kép. A szálvéget nem húzzuk meg! Nyolc láncszem. 2. kép. Hat egyráhajtásos pálca. 3. kép. Egy rövidpálcával ráhorgoljuk a varázshurokra. 4. kép. Megint nyolc láncszem, hat egyráhajtásos pálca és egy rövidpálcával a hurokba. 5. kép.


Öt ilyen szirmot horgolunk. 6. kép. A kezdőszálat meghúzzuk jó szorosra. 7. kép. Elvarrjuk a hátoldalon. 9. kép. Elvarrjuk a színén is. 10. kép. ( A felvarrásnál én a hátoldalt használtam színének a rücskössége miatt.)





Sziasztok!!!

Jó horgolást!!

Pénzmag-elfogadóhely itt található: 😊100Ft😊


#amigurumijáték #horgoltjáték #amigurumiminta #tökminta #Évabababolt #amigurumihorgolás #amigurumipattern #amigurumidísztök #migurumipumkin #amigurumi #amigurumiingyenesminta

2 megjegyzés:

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Válogassatok tovább - Jó horgolást!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...